Monas Jakarta: Το καλύτερο μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας με την οικογένεια

Το Tugu Monas, ακόμη και το Εθνικό Μνημείο της Τζακάρτα, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία που είναι εμβληματικά. Όχι μόνο στην Ινδονησία, το μνημείο Monas είναι ένα από εκείνα τα γνωστά τοπία στο εξωτερικό. Αυτή η περιοχή μνημείων είναι ένα τουριστικό μέρος και μέρος αναψυχής στην Τζακάρτα, καθώς και ιστορικές και εκπαιδευτικές περιηγήσεις. Το Tugu Monas είναι ένα μνημείο σε σχήμα οβελίσκου, που κατασκευάστηκε Ανάλογα με την εντολή του πρώτου προέδρου της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, Ir. Soekarno. Η κατασκευή ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου 1961 και άνοιξε επίσημα για το κοινό στις 12 Ιουλίου 1975.

Μια ιστορία του Monas Jakarta

Η ίδρυση του Monas είναι μακρά. Η κατασκευή του μνημείου σταμάτησε λόγω της εξέγερσης του G30S PKI. Το Monas στη γενική ιστορία, η δομή του μπορεί να χωριστεί σε τρεις περιόδους:

  1. Το διάστημα από το 1961 έως το 1965. Σε αυτό το στάδιο άρχισαν να συναρμολογούνται θεμέλια. Υπάρχουν περίπου 360 χωμάτινοι γόμφοι που χρησιμοποιούνται ως βάση για το Κτίριο αυτού του Εθνικού Μνημείου.
  2. Την περίοδο από το 1966 έως το 1968. Σε αυτήν την εποχή, το κτήριο του Monas σταμάτησε λόγω της εξέγερσης του PKI που κάλυπτε την Ινδονησία.
  3. Η οικοδόμηση αυτού του μνημείου της Μονάς, ο χώρος και οι εγκαταστάσεις συνεχίστηκαν, άνοιξαν τελικά στο ευρύ κοινό.

Η περιοχή όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μνημείο έχει έκταση 80 εκταρίων. Αυτή η περιοχή έχει υποστεί αρκετές αλλαγές ονόματος. Ήταν γνωστή ως περιοχή Gambir, στη συνέχεια άλλαξε το όνομά της σε ανεξάρτητο πεδίο Ikeda, περιοχή, περιοχή Monas, και ονομάστηκε Monas Park.

Τι είναι ενδιαφέρον στο Monas Jakarta;

Όταν φτάσεις στο Μόνας Τζακάρτα, δεν θα δείτε μόνο το κτίριο του μνημείου. Υπάρχουν άλλα συναρπαστικά πράγματα και μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε όσο βρίσκεστε εκεί. Θέλετε να μάθετε κάτι περισσότερο; Ελέγξτε τις παρακάτω πληροφορίες.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται στη βάση αυτού του μνημείου. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο θα φιλοξενήσει 500 επισκέπτες και περιλαμβάνει έναν χώρο 80 × 80 τετραγωνικών μέτρων. Υπάρχουν περίπου 51 διοράματα που δείχνουν την ιστορία του αρχιπελάγους από την αρχαιότητα, τα προηγούμενα βασίλεια αυτού του αρχιπελάγους, την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία, την αντίσταση του ιστορικού ήρωα ενάντια στην ολλανδική αποικιοκρατία και τις VOC, εγχώριες κινήσεις, την ιαπωνική αποικιοκρατία, καθώς και την ανεξαρτησία της Ινδονησίας μέχρι την εποχή της Νέας Τάξης.

Monas Peak Court

Μπορείτε να ανεβείτε στο Monas μέσω του ανελκυστήρα στη νότια πλευρά του τελευταίου γηπέδου αυτής της πόρτας. Το πάνω γήπεδο του Εθνικού Μνημείου έχει διαστάσεις 11 × 11 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα. Σε αυτή την κορυφή, επίσης, υπάρχει μια σειρά από κιάλια που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε το τοπίο της Τζακάρτα σε ύψος. Η ουρά για τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Green City Park

Γύρω από το μνημείο υπάρχουν ανοιχτοί χώροι και καταπράσινα πάρκα της πόλης που οργανώνονται. Ο αέρας είναι φρέσκος και πράσινος, ιδανικός για χαλάρωση με την οικογένεια. Επιπλέον, υπάρχουν μονοπάτια για τζόκινγκ γύρω από τη γη και την περιοχή για άσκηση, όχι μόνο πάρκα. Σε αρκετές περιοχές, υπάρχουν επίσης έργα τέχνης σε αρκετά μνημεία με ιστορίες, ακόμη και το είδος των γλυπτών. Θα μπορούσατε να περπατήσετε πρώτα για να απολαύσετε το πάρκο της πόλης και το σύγχρονο γλυπτό, πριν πάτε στο μνημείο.

Δωμάτιο Ελευθερίας

Το αμφιθέατρο της αίθουσας ελευθερίας είναι μέσα στο κύπελλο. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκάλα. Στο χώρο της ανεξαρτησίας αποθηκεύεται το κείμενο αυτής της διακήρυξης ανεξαρτησίας. Αυτό το χειρόγραφο φυλάσσεται σε γυάλινη θήκη σε πύλη. Το άγαλμα αυτού του εθνικού εμβλήματος είναι κατασκευασμένο από μπρούντζο, βάρους 3,5 τόνων και καλυμμένο με χρυσό. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια ιστορία για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας στα γράμματα τυχερών παιχνιδιών. Επίσης, εδώ εκτίθεται η σημαία του κειμήλιου.

Γαστρονομική περιοχή Τζακάρτα

Από την περιοχή Lenggang Jakarta, μπορείτε να απολαύσετε πολλές διαφορετικές ινδονησιακές γαστρονομικές προμήθειες. Τα είδη είναι επίσης ποικίλα, τα οποία κυμαίνονται από ρύζι που είναι timbel betawi, madura satay, πουλερικά Taliwang κ.λπ. Μπορείτε να ανακουφίσετε την επιθυμία και τη δίψα ενώ κοιμάστε εδώ. Ορισμένα μέρη προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από αναμνηστικά.

Συντριβάνι που χορεύει

Υπάρχει ένα χορευτικό σόου στο Monas Jakarta. Αυτή η σειρά γίνεται Σάββατο βράδυ και Κυριακή βράδυ. Υπάρχουν δύο ώρες προβολής, συμπεριλαμβανομένων των 19.30 και 20.30 WIB. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι περίπου μισή ώρα.

Οι διακοπές είναι κάτι περισσότερο από το σκηνικό, έχουν να κάνουν με τις μακροχρόνιες αναμνήσεις. Ανακαλύψτε περισσότερες περιπέτειες στην Τζακάρτα επισκεπτόμενοι Υπέροχη Ινδονησία.