Τρεις συμβουλές για να διαχειριστείτε το χρέος σαςΤα δάνεια μπορεί να είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη χρηματοδότηση των καθημερινών δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης. Ωστόσο, η αποπληρωμή του χρέους μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί επιβάρυνση. Τα μικρά χρέη απαιτούν λίγη προσπάθεια. το μόνο που χρειάζεται είναι να συμβαδίζετε με τα σχέδια πληρωμών για να διατηρήσετε διαχειρίσιμη πιστοληπτική ικανότητα. Τα μεγάλα χρέη, από την άλλη, απαιτούν συχνά περισσότερη προσπάθεια και χρόνο για την εκκαθάριση. Τα χρέη είναι ένα από τα προβλήματα ταμειακών ροών που προκαλούν την αποτυχία πολλών μικρών επιχειρήσεων.

Εάν η επιχείρησή σας δυσκολεύεται να εκκαθαρίσει τα χρέη της, θα πρέπει να συμβουλευτείτε μια εταιρεία όπως Rescue One Financial να διαμορφώσει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο ρύθμισης οφειλών. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλοι τρόποι ρύθμισης οφειλών. Παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση του χρέους σας.

Ενοποίηση Χρέους

Η ενοποίηση χρέους περιλαμβάνει το συνδυασμό πολλών δανείων και υποχρεώσεων και τη λήψη άλλης πιστωτικής γραμμής για τον διακανονισμό τους. Η ενοποίηση του χρέους μπορεί να καταστήσει διαχειρίσιμη την αποπληρωμή των χρεών μειώνοντας το συνολικό επιτόκιο της δεύτερης γραμμής πίστωσης. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι η ενοποίηση του χρέους δεν μειώνει το χρέος σας. το κάνει μόνο πιο διαχειρίσιμο.

Εκκαθάριση

Η εκκαθάριση είναι μια μάλλον ριζική προσέγγιση για τη ρύθμιση των χρεών. Αναφέρεται στην πώληση περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή των πιστωτών. Ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο η έσχατη λύση, η εκκαθάριση είναι ένας καλός τρόπος διακανονισμού του χρέους υψηλής προτεραιότητας με τη διάθεση αχρησιμοποίητων και μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.

Αναδιάρθρωση χρέους

Αυτή η προσέγγιση επικεντρώνεται στη μείωση του χρέους με την παράταση των όρων και της περιόδου πληρωμής. Η διαδικασία περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις μεταξύ της επιχείρησής σας και των πιστωτών για την προσαρμογή της αποπληρωμής του δανείου σας. Το πλεονέκτημα της αναδιάρθρωσης χρέους είναι ότι είναι επωφελές και για τα δύο μέρη για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Η εταιρεία διακανονίζει το χρέος της με μειωμένο επιτόκιο αποφεύγοντας παράλληλα την αίτηση πτώχευσης και οι πιστωτές παίρνουν τα χρήματά τους πίσω.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση και να αφήσετε την επιχείρησή σας χωρίς χρέη. Το κλειδί για να επιτευχθεί αυτό είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του χρέους.