Απαλλαγείτε από την ακμή για τα καλά με αυτές τις συμβουλές!

Η ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα δέρματος στις μέρες μας στους περισσότερους ανθρώπους. Αν και είναι συχνά μια προσωρινή ενόχληση, για μερικούς ανθρώπους η ακμή μπορεί να είναι μια δια βίου μάχη. Η ακμή μπορεί να προκληθεί από έναν συνδυασμό παραγωγής ελαίου, νεκρών κυττάρων του δέρματος και βακτηρίων.

Αιτίες

Αν και η ακμή δεν είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής. Η αιτία της ακμής δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της. Προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, της φλεγμονής και της παραγωγής σμήγματος. Επίσης, η ακμή μπορεί να προκληθεί από αλλαγές στις ορμόνες, όπως κατά την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένα φάρμακα ή καλλυντικά.

Θεραπευτική αγωγή

Η ακμή μπορεί να προκαλέσει αμηχανία και κοινωνική απομόνωση. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την ακμή, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην καθαριότητα του δέρματος. Οι θεραπείες για την ακμή περιλαμβάνουν τοπικά φάρμακα, από του στόματος φάρμακα και θεραπεία με λέιζερ. Τα τοπικά φάρμακα εφαρμόζονται στο δέρμα και περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και ρετινοειδή. Τα από του στόματος φάρμακα λαμβάνονται από το στόμα και περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, ισοτρετινοΐνη και ορμονικές θεραπείες. Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιεί λέιζερ για να στοχεύσει τους σμηγματογόνους αδένες και να μειώσει την παραγωγή σμήγματος.

Πρόληψη

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που επηρεάζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αν και δεν υπάρχει μια οριστική αιτία της ακμής, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξή της. Μερικές απλές συμβουλές περιλαμβάνουν:

1) Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό.

2) Αποφυγή λιπαρών ή λιπαρών καλλυντικών και αντηλιακών.

3) Να κάνετε τακτική απολέπιση του δέρματός σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

4) Χρήση ενός φαρμάκου για την ακμή χωρίς ιατρική συνταγή, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή το σαλικυλικό οξύ.

5) Επισκεφθείτε έναν δερματολόγο εάν η ακμή σας δεν ανταποκρίνεται σε θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή.

Προϊόντα περιποίησης για δέρμα με τάση ακμής

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ακμή, μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει σωματική και συναισθηματική δυσφορία. Αν και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες, δεν είναι όλες εξίσου αποτελεσματικές. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ακμής και ο τύπος της ακμής που έχετε θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής της.

Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό και να αποφύγετε το σκληρό τρίψιμο. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν λάδι, αλκοόλ ή άρωμα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που έχει σχεδιαστεί για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα. Rescue Acne Foaming Cleanser 100ml μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Αναζητήστε ένα προϊόν που περιέχει υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ, τα οποία είναι και τα δύο συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της ακμής.

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα προϊόντα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή λειτουργούν καλά για αυτούς, ενώ άλλοι πρέπει να επισκεφτούν έναν γιατρό για συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ανεξάρτητα από τη θεραπεία που χρησιμοποιείται, είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και επιμελείς στη χρήση της, καθώς η ακμή μπορεί να πάρει χρόνο για να ξεκαθαρίσει. Προϊόντα πρόληψης ακμής όπως καθαριστικά από Βοτάνη μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το δερματικό πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος είναι σημαντικά για όσους υποφέρουν από ακμή. Χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα, μπορείτε να καθαρίσετε το δέρμα σας και να απαλλαγείτε από αυτές τις αντιαισθητικές κηλίδες. Επομένως, μην περιμένετε άλλο, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα σήμερα και δείτε τη διαφορά που μπορούν να κάνουν.